• Ris Rijopleiding

RIS Rijopleiding

De Rijopleiding in Stappen (RIS opleiding) is een opleidingsmethodiek waarbij u stap-voor-stap leert rijden. Deze opleiding bereid u beter voor op deelname aan het verkeer.

De Rijopleiding In Stappen is zo opgebouwd dat u het autorijden aanleert door steeds nieuwe scripts aan te leren in stappen. Beheerst u een script voldoende dan wordt er over gegaan naar een volgend script. De eerste stap binnen een script bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. Door de huiswerkopdracht thuis al door te nemen is er tijdens de lessen meer tijd voor de praktische uitvoering van het aan te leren script en wordt er dus sneller geleerd. De laatste stap binnen een script is dat u iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloopt u op deze manier 46 scripts verdeeld over vier modules weke oplopen in moeilijkheidsgraad.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste en de tweede module worden uw kennis en vaardigheden van de scripts in deze module praktisch getoetst. Uw vaste rij-instructeur zal deze toetsen bij u afnemen.

In de derde toets (de tussentijdse toets) kunt u kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. Deze toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. De examinator geeft u tips ter verbetering en aandachtspunten. Tevens kunt u tijdens deze toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Als tijdens deze toets de bijzondere verrichtingen voldoende beoordeelt worden, dan hoeft u op het praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen meer te doen.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.
Bij uw opleiding kunt u een zogenoemd RIS praktijkboek aanschaffen als u volgens de RIS methode opgeleid wilt worden. Hierin en op de speciale RIS vorderingskaart zullen alle vorderingen genoteerd worden en zult u alle scripts aantreffen welke in de RIS opleiding voorkomen zodat u deze thuis door kunt nemen. 

De voordelen van de RIS opleiding op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart / app